Projektbeskrivning

Svenska Handbollsförbundet bildades 1931 och omfattar över 500 föreningar med sammanlagt drygt 100.000 utövare.

Bakgrund

Samarbetet med Handbollsförbundet inleddes under 90-talet när de sökte en leverantör för att utveckla en webbplats som skulle hantera den löpande tilldelningen av domare till matcherna. Slash X fick då uppdraget att bygga Domarwebben som var inledningen på ett långt samarbete som utvecklats och expanderat under åren. När Handbollsförbundet år 2012 bestämde sig för att ersätta tre befintliga webbplatser med en så var det naturligt att projektet genomfördes tillsammans med oss.

Leverans

På webbplatsen www.svenskhandboll.se kan alla handbollsintresserade följa såväl landslaget som de svenska elitlagen för både herrar och damer liksom alla övriga regionala serier. Här finns information om serietabellerna, lagen, spelarna, resultaten, matchreferat, matchanalyser och mycket mer. Webbplatsen matas bl.a. med information från tre olika backoffice system som vi utvecklat. Ett system används för att skapa olika serier och matchscheman samt för att administrera all information som sedan kopplas till de olika matcherna – referat, analyser, statistik m.m. Sedan finns Domarwebben som används till att utse domare till de ca 30.000 matcherna som spelas årligen. Här kan även domarna gå in och godkänna ett uppdrag samt göra ekonomisk återrapportering efter detsamma. Slutligen finns det ett transfersystem där alla spelarövergångar initieras och administreras. Intresset för handboll är stort i Sverige och webbplatsen används dagligen av ett stort antal användare. Systemet hanterar även de årliga ansökningarna till Sveriges olika handbollsgymnasier.

Löpande användarsupport på samtliga system levereras via vår helpdesk.

Resultat

Svenska handbollsförbundet har idag de backofficesystem som behövs för att skapa och hantera all information om matcher, domare och spelare på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt. På deras hemsida kan alla handbollsintresserade sedan följa utvecklingen och inhämta omfattande information om matcher, spelare och olika serier. Samarbetet är ett bra exempel på vinsterna med att kombinera och integrera avancerade bakomliggande tekniska lösningar med en användarvänlig webbplats.